Informatief lezen

De informatieve boeken van Corona zijn onderverdeeld in series voor verschillende interessegebieden en leeftijdsgroepen. Door één of meer interessegebieden en/of leeftijdsgroepen aan te vinken krijgt u een overzicht van alle series die daartoe behoren.
Sommige leesseries vormen samen reeksen. Als u in het verticale menu links een reeks kiest, verschijnen alleen die series in beeld die tot de gekozen reeks behoren.

Bestellen
Wilt u een boek of een serie bestellen, dan kunt u dit direct in uw winkelwagen plaatsen en verder kijken. Als u uw keuze(s) hebt gemaakt kunt u uw bestelling, na het invullen van uw persoonsgegevens, versturen. Maak daarvoor in het menu de keuze Bestellen en vervolgens Bestelling versturen.

Alles over het weer (PRB)

Deze serie behoort tot het interessegebied: Aarde & heelal
Leeftijdsindicatie: van 5 t/m 8 jaar.

Ontdek verschillende vormen van het weer. Hoe ontstaan wolken? In welk seizoen valt er sneeuw? Wanneer straalt de zon het sterkst? Al deze vragen worden aan de hand van eenvoudige teksten en verduidelijkende foto's onder de aandacht gebracht.

Alles over het weer (PRB)


De Prikbord-reeks
Er gaat voor beginnende lezers van 5 tot 8 jaar een wereld open met de boekenseries van de Prikbord-reeks.
Van voorgelezen worden via bladeren komen de kinderen tot zelf lezen over allerlei onderwerpen. Daarmee vergroten ze hun kennis van de wereld en ontwikkelen ze hun interesses. De Prikbord-boeken worden geprezen om de integratie van tekst en beeld (de verhouding beeld-tekst is 80 : 20%) en het toegankelijke taalgebruik. Alle boeken bevatten achterin een woordenlijst en gerichte weblinks.
De boekenseries zijn bovendien uitstekend te gebruiken voor gesprekken of spreekbeurtjes rond wereldoriënterende onderwerpen of als verklarend materiaal naast de lesstof. Gebruik de boeken bij thema's als het weer, het milieu, beroepen, levende en niet-levende wezens, verschillen en overeenkomsten tussen mensen enz. Voor leerkrachten bieden de boeken aanvullende informatie bij de behandeling van specifieke onderwerpen.

Gratis klasseposter Prikbord
Bij de Prikbord-reeks is een poster verkrijgbaar die u in de klas kunt ophangen. Het overzicht van de leesseries en -boeken stimuleert de leerlingen om nog meer boeken uit de reeks te lezen.
De poster heeft A2-formaat en is dubbelzijdig bedrukt. De poster wordt gevouwen verstuurd en is gratis te bestellen (exclusief bijkomende verzendkosten).
titelprijsbestel
PRB06 - Alles over het weer (serie 6d.)
€ 59.40
PRB125 - Sneeuw
9789055665693

In deze serie leren we kinderen aan de hand van verduidelijkende foto's en eenvoudige teksten alle verschillende vormen van het weer. In dit deel leren we kinderen hoe sneeuw ontstaat, wanneer het sneeuwt en waarom sneeuw belangrijk is als onderdeel van ons weer.

€ 11.00
PRB126 - Donder en bliksem
9789055665709
In deze serie leren we kinderen aan de hand van verduidelijkende foto's en eenvoudige teksten alle verschillende vormen van het weer. In dit deel leren we kinderen hoe donder en bliksem ontstaat en waarom donder en bliksem belangrijk zijn als onderdeel van ons weer.
€ 11.00
PRB127 - Wolken
9789055665716
In deze serie leren we kinderen aan de hand van verduidelijkende foto's en eenvoudige teksten alle verschillende vormen van het weer. In dit deel leren we kinderen hoe de wolken ontstaan en waarom wolken belangrijk zijn als onderdeel van ons weer.
€ 11.00
PRB128 - Regen
9789055665723
In deze serie leren we kinderen aan de hand van verduidelijkende foto's en eenvoudige teksten alle verschillende vormen van het weer. In dit deel leren we kinderen hoe de regen ontstaat, wanneer het regent en waarom regen belangrijk is als onderdeel van ons weer.
€ 11.00
PRB129 - Wind
9789055665730

In deze serie leren we kinderen aan de hand van verduidelijkende foto's en eenvoudige teksten alle verschillende vormen van het weer. In dit deel leren we kinderen hoe de wind ontstaat en waarom wind belangrijk is als onderdeel van ons weer.

€ 11.00
PRB130 - Zonneschijn
9789055665747
In deze serie boeken leren we kinderen aan de hand van verduidelijkende foto's en eenvoudige teksten alle verschillende vormen van het weer. In dit deel leren we kinderen hoe de zon beweegt, wanneer de zon het sterkst straalt en waarom zonneschijn belangrijk is als onderdeel van het weer.
€ 11.00
CONTACT | RETAIL-INFO | ALGEMENE VOORWAARDEN
Prijswijzigingen, spel- en/of typfouten voorbehouden
© 1998-2017 Ars Scribendi Uitgeverij bv