Informatief lezen

De informatieve boeken van Corona zijn onderverdeeld in series voor verschillende interessegebieden en leeftijdsgroepen. Door één of meer interessegebieden en/of leeftijdsgroepen aan te vinken krijgt u een overzicht van alle series die daartoe behoren.
Sommige leesseries vormen samen reeksen. Als u in het verticale menu links een reeks kiest, verschijnen alleen die series in beeld die tot de gekozen reeks behoren.

Bestellen
Wilt u een boek of een serie bestellen, dan kunt u dit direct in uw winkelwagen plaatsen en verder kijken. Als u uw keuze(s) hebt gemaakt kunt u uw bestelling, na het invullen van uw persoonsgegevens, versturen. Maak daarvoor in het menu de keuze Bestellen en vervolgens Bestelling versturen.

Codeweek

Deze serie behoort tot het interessegebied: Techniek & wetenschap, Vaardigheden, Mens & maatschappij
Leeftijdsindicatie: van 7 t/m 14 jaar.
De Codeweek is in aantocht - bestel hier je themaboeken!

Hoe digitaal geletterd zijn je leerlingen al? Welke mogelijkheden bied je ze om zich te verdiepen? Waarover willen ze lezen?

Digitale geletterdheid is een belangrijke competentie van de 21ste eeuw geworden en helpt kinderen deze wereld beter te begrijpen. Digitale kennis en vaardigheden
zijn inmiddels hard nodig: om mee te kunnen doen als het gaat om programmeren, voor een bewuste omgang met sociale media, en vanwege de kennis over online risico’s.

In de CODEWEEK kun je stil staan met je klas of school bij de mogelijkheden en bij de gevaren.

Bekijk hier de online folder met ons uitgebreide aanbod rondom digitale geletterdheid: Codeweek folder 2019.
titelprijsbestel
MED408 - Zo werkt mijn computer
9789463410564
Je maakt kennis met de digitale wereld in de serie Digitale Planeet. Lees over computerprogramma's, Wifi, hardware, software en programmeren. En leer meer over de online wereld die je elke dag gebruikt!


€ 12.00
MED409 - Veilig online
9789463410557
Je maakt kennis met de digitale wereld in de serie Digitale planeet. Lees over computerprogramma's, Wifi, hardware en programmeren. En leer meer over de online wereld die je elke dag gebruikt!
€ 12.00
MED410 - Programmeren
9789463410571
Je maakt kennis met de digitale wereld in de serie Digitale planeet. Lees over computerprogramma's. Wifi, hardware, software en programmeren. En leer meer over de online wereld die je elke dag gebruikt!
€ 12.00
MED55 - Digitale planeet (serie 3 delen)
Deze serie bestaat uit 3 delen:
* Zo werkt mijn computer
* Veilig online
* Programmeren
€ 32.40
PRO401 - Programmeren kun je leren deel 1
9789461754134
In boek 1 leren kinderen dat computers niets kunnen doen zonder instructies. Ze leren hoe ze stap voor stap instructies aan een computer kunnen geven. Belangrijk: hun instructies moeten grammaticaal juist zijn! In de programmeertalen Logo en Scratch leren de kinderen hoe ze spelenderwijs met eenvoudige invoercommando's een spel kunnen bouwen. Daarmee laten ze schildpadden en robots over het scherm lopen.
€ 12.00
PRO402 - Programmeren kun je leren deel 2
9789461754141
In boek 2 leren kinderen hoe ze in Logo en Scratch met een lus eenvoudige vormen op het scherm kunnen tekenen. Ze leren hoe je een lus kunt laten doorlopen totdat aan een voorwaarde is voldaan. De kinderen schrijven een eenvoudig programma dat het geluid van een piano kan maken. Tot slot leren ze in dit boek hoe ze in Scratch variabelen kunnen gebruiken om data op te slaan of aan te passen.
€ 12.00
PRO403 - Programmeren kun je leren deel 3
9789461754158
In boek 3 verkennen kinderen het concept 'selectie'. Ze gebruiken Scratch om een quiz te bouwen en combineren selecties met variabelen, om daarmee scores toe te voegen aan hun quiz. Door eigen programma's in Python te schrijven leren de kinderen hoe je programmeerbibliotheken kunt gebruiken voor het geven van instructies.
€ 12.00
PRO404 - Programmeren kun je leren deel 4
9789461754165
In boek 4 onderzoeken kinderen hoe internet werkt. Ze leren wat URL's en hyperlinks zijn en gaan aan de slag met HTML om websites te maken. Door in JavaScript te programmeren leren de kinderen hoe ze kunnen beïnvloeden wat een website doet. Ze leren hoe JavaScript omgaat met lussen en hoe ze functies kunnen programmeren.
€ 12.00
PRO400H - Programmeren kun je leren leerkrachtenhandleiding
9789055669066
Deze handleiding hoort bij boek 1 tot en met 4 van Programmeren kun je leren. De handleiding is bedoeld voor leerkrachten (en ouders) die kinderen begeleiden bij het leren programmeren.

Handleiding per boek, stap voor stap
Met deze handleiding kunt u kinderen stap voor stap begeleiden bij het leren progammeren, ook als u zelf weinig kennis heeft van programmeren. De handleiding volgt de indeling van boek 1 tot en met 4: de betreffende pagina’s worden steeds in het klein afgebeeld. U kunt de voortgang van de kinderen bijhouden. Meer uitdaging biedt u met de extra opdrachten. In de handleiding vindt u ook de leerdoelen van elk boek en uitleg over de belangrijkste programmeerconcepten die aan bod komen. Tip: vraag de kinderen u uit te leggen waarmee ze bezig zijn – daar leren ze veel van! En probeer vooral zelf ook eens te programmeren!

Technische beschrijvingen
In de technische beschrijvingen vindt u uitleg over de vijf gebruikte programmeertalen: Logo, Scratch, Python, HTML en JavaScript. Met deze informatie kunt u bijvoorbeeld storingen en problemen oplossen. Naast de technische beschrijvingen vindt u een vergelijking van de programmeertalen. Achter in de handleiding staan suggesties om met kinderen ‘veiligheid op internet’ te bespreken, en verwijzingen naar websites met lesmateriaal.
€ 29.50
PRO400PH - Programmeren kun je leren schoolset (serie 4d. + handleiding)
Serie Programmeren kun je leren (4 ex.) + Leerkrachtenhandleiding (1 ex.)

€ 69.75
CNSPRO0A2 - Programmeren kun je leren - codeweek pakket

Dit actiepakket bevat 4x4 exemplaren van de serie Programmeren kun je leren deel 1 t/m deel 4 + de leerkrachtenhandleiding 2018.

€ 173.50
CNBGCD001 - Doe meer met Scratch
9789463413725
Stap in de wereld van Generation Code bouw apps, games en websites! Als je de basis van Scratch kent en méér wilt, vind je in Doe meer met Scratch projecten die je zullen aanspreken.

Je leert hoe je games maakt, verhalen animeert en muziekprogramma’s schrijft met verschillende programmeertechnieken, zoals lussen, variabelen en als,dan-codeblokken. Je bouwt negen programma’s en geeft daar jouw eigen draai aan. Dus… waar wacht je nog op? Aan de slag!
€ 16.00
CNBGCD002 - Apps bouwen
9789463413732
Stap in de wereld van Generation Code en bouw apps, games en websites. Als je geïnteresseerd bent in apps en de techniek die erachter zit, vind je in Apps bouwen projecten die je zullen aanspreken. Je leert hoe je eenvoudige gereedschappen en games bouwt met App Inventor en geeft daar jouw eigen draai aan. Dus… waar wacht je nog op? Aan de slag!
€ 16.00
CNBGCD004 - Websites bouwen met HTML
9789463413756
Stap in de wereld van Generation Code en bouw apps, games en websites. Als je geïnteresseerd bent in websites en de techniek die erachter zit, vind je in Websites bouwen in HTML projecten die je zullen aanspreken. Je leert hoe je een website vult met tekst, links, plaatjes en filmpjes. Je bouwt eenvoudige pagina’s (bijvoorbeeld een fotogalerij, een quiz en een bestelformulier) en geeft daar jouw eigen draai aan. Dus… waar wacht je nog op? Aan de slag!
€ 16.00
CNBGCD003 - Games bouwen met JavaScript - deel 1
9789463413749
Stap in de wereld van Generation Code en bouw apps, games en websites! Als je geïnteresseerd bent in games en de techniek die erachter zit, vind je in Games bouwen met JavaScript projecten die je zullen aanspreken.

Je leert hoe je interactieve websites bouwt en online games levendiger maakt met kleur en beweging. Je bouwt eenvoudige games (‘prik een ballon door’, ‘een hond vangt een bot’) en geeft daar jouw eigen draai aan. Dus… waar wacht je nog op? Aan de slag!
€ 16.00
CNBGCD005 - Games bouwen met Javascript 2
9789463413763
Stap in de wereld van Generation Code en bouw apps, games en websites. Als je geïnteresseerd bent in games en de techniek die erachter zit, vind je in Games bouwen met JavaScript deel 2 projecten die je zullen aanspreken. Je bouwt interactieve games en brengt ze tot leven met kleurrijke speciale effecten. Ook als je nog nooit met HTML of JavaScript hebt gewerkt, kun je de projecten in dit boek uitvoeren. Dus… waar wacht je nog op? Aan de slag!
€ 16.00
CNBGCD006 - Programmeren met Python
9789463413770
Stap in de wereld van Generation Code en bouw apps, games en websites. Als je geïnteresseerd bent in online gadgets en de techniek die erachter zit, vind je in Programmeren met Python projecten die je zullen aanspreken. Je leert hoe je met lussen, variabelen en code-bibliotheken verrassende effecten kunt creëren. Je bouwt unieke websites en geeft daar jouw eigen draai aan. Dus… waar wacht je nog op? Aan de slag!
€ 16.00
CNSGCD0A0 - Generation Code 6d.
7436956472401
Deze serie bevat alle titels van Generation Code.
€ 86.40
DNXINF085 - Hacken
9789463418447
Hackers zijn vaak slimme jongens en meiden die het geweldig vinden om urenlang uit te pluizen hoe een apparaat werkt. Ze breken in computers of andere apparaten in die op het internet zijn aangesloten. Veel hackers breken in om de beveiliging te verbeteren. Maar er zijn ook hackers die informatie stelen om geld te verdienen. Als ze willen, kunnen hackers veel schade aanrichten. Niet alleen aan één computer, maar ook aan een bedrijf en zelfs een heel land. Beveiliging is dus superbelangrijk. Ook voor jou!
€ 16.00
DNXINF049 - Sociale Media
9789001888503
Hoe vaak gebruik jij sociale media? En wanneer? Thuis, op school, tijdens de vakantie? Je kunt er foto’s, filmpjes en berichten mee delen, maar met sociale media kun je veel meer doen. Samen projecten voor school doen en actievoeren bijvoorbeeld. En natuurlijk kun je ermee bloggen en vloggen. Je moet wel weten waar je mee bezig bent. Er zijn mensen die sociale media gebruiken om te pesten of op een vervelende manier geld aan je te verdienen. Hoe? Dat lees je in dit boek. Kijk ook op www.docukit.nl voor meer informatie!
€ 14.00
DNBINF031 - Zo werken computers
9789001864897
Wist je dat een computer eigenlijk een ingewikkelde rekenmachine is? Door het rekenwerk van de computer kun jij informatie vinden, werkstukken schrijven, filmpjes bekijken of gamen. Hoe dat kan, lees je in dit boekje. Je kijkt ook mee met Lisa en haar vader Thomas die een nieuwe computer bestellen en daarna zelf in elkaar zetten. Je ontdekt welke onderdelen er in een computer zitten, hoe computers met elkaar praten, wat je kunt doen om je computer te beveiligen en nog veel meer. Kijk ook op www.docukit.nl voor meer informatie!
€ 14.00
DNXINF093 - Privacy en internet
9789463418522
Fotos 'liken', informatie zoeken, op een linkje klikken ... Op internet en sociale media laat je bewust en onbewust sporen achter. Veel organisaties en bedrijven volgen die sporen. Hoe doen ze dat en waarom? En in welke informatie zijn ze dan geïnteresseerd? In dit boek lees je er meer over. Je ontdekt ook welke gevolgen dit heeft voor jouw privacy. En waarom het belangrijk is om te weten wat je rechten zijn en hoe je jouw online privacy zo goed mogelijk kunt beschermen.
€ 16.00
DNXJIN069 - Gamen
9789463419031
Iedereen speelt wel eens een game. Jij, je beste vriend en je grote zus. Maar wist je dat ook jouw oma waarschijnlijk wel eens een game speelt? En dat je ontzettend rijk kunt worden van het spelen van games? Er zijn heel veel verschillende soorten games, van voetbal tot muziek. Hoe worden die eigenlijk gemaakt? En is gamen nou gezond of ongezond? Kijk ook op www.docukit.nl voor meer informatie!
€ 15.00
CNBIAW002 - Computerlab
9789463412520

Vind jij computers leuk?
Vragen mensen jou om hulp als ze ergens niet uitkomen op hun apparaten?

Programmeur zou wel eens dé baan voor jou kunnen worden! Leer de beginselen en doe praktische ervaring op. De wereld van het programmeren ligt voor je open.

€ 19.00
LWM182 - Computers
9789055668236
Als je van computers houdt, moet je dit boek zeker lezen. In dit boek staan allerlei boeiende beroepen die alles met computers te maken hebben. Lees hoe volwassen mensen hun liefde voor computers gebruiken om heel bijzondere films te maken. Maar ook hoe ze vernuftige apparaatjes ontwikkelen en daar heel veel plezier in hebben.
€ 14.00
KEW507 - 1947-heden Het digitale tijdperk
9789461752185
De allergrootste ontwikkeling van de laatste decennia van de 20ste eeuw was de opkomst van de computer en het internet. Auto’s, spelletjes, leermiddelen... zelfs in huishoudelijke apparaten werden microchips ingebouwd. Maar er waren ook andere ontwikkelingen. Zo werd de verzameling van menselijke genen in kaart gebracht, het genoom.
€ 19.00
CNBWUI004 - Van rooksignaal tot selfie
9789463412346
Boeken drukken is een uitvinding van de Chinezen. Maar daarvóór moest er eerst nog een alfabet worden ontworpen. Dit boek gaat over zulke dingen én over allerlei methodes en machines om communicatie mogelijk te maken. Over signalen en codes, telefoon, radio, tv en computers. Je leest:

• wie nou echt de telefoon heeft uitgevonden;
• welke code pas na 267 jaar werd gekraakt;
• dat de uitvinder van de tv zijn eerste machines van rommel bouwde (hij had niks anders);
• dat het idee voor computerprogramma’s afkomstig is uit de wereld van de weefgetouwen…
€ 14.00
CONTACT | RETAIL-INFO | ALGEMENE VOORWAARDEN
Prijswijzigingen, spel- en/of typfouten voorbehouden
© 1998-2020 Ars Scribendi Uitgeverij bv