Informatief lezen

De informatieve boeken van Corona zijn onderverdeeld in series voor verschillende interessegebieden en leeftijdsgroepen. Door één of meer interessegebieden en/of leeftijdsgroepen aan te vinken krijgt u een overzicht van alle series die daartoe behoren.
Sommige leesseries vormen samen reeksen. Als u in het verticale menu links een reeks kiest, verschijnen alleen die series in beeld die tot de gekozen reeks behoren.

Bestellen
Wilt u een boek of een serie bestellen, dan kunt u dit direct in uw winkelwagen plaatsen en verder kijken. Als u uw keuze(s) hebt gemaakt kunt u uw bestelling, na het invullen van uw persoonsgegevens, versturen. Maak daarvoor in het menu de keuze Bestellen en vervolgens Bestelling versturen.

Heilige Plaatsen

Deze serie behoort tot het interessegebied: Mens & maatschappij
Leeftijdsindicatie: van 10 t/m 14 jaar.
In de boeken in deze serie maken we uitgebreid kennis met belangrijke heilige plaatsen op de wereld. Elke titel is rijkelijk gellustreerd. In aparte kaders of in de verklarende woordenlijst worden belangrijke begrippen of moeilijke woorden uitgelegd, en elk deel heeft een register.
titelprijsbestel
HP401 - Rome
9789054953920
In Rome kijken we naar de geschiedenis van deze fascinerende stad, eens het thuis van de Romeinse goden binnen een uitgestrekt en machtig rijk, nu het hart van de grootste christelijke kerk ter wereld: de rooms-katholieke kerk.
In het boek worden enkele van de vieringen, ceremonies en legenden van deze heilige stad beschreven, en mooie kleurenfoto’s geven een beeld van de schitterende kunst en architectuur.
Aan het eind van elk hoofdstuk worden in een apart kader moeilijke woorden of begrippen verklaard. Achterin het boek is een chronologie van belangrijke gebeurtenissen uit de geschiedenis van Rome opgenomen.
€ 14.00
HP402 - Mekka
9789054954736
In Mekka kijken we naar de meest heilige stad voor de gemeenschap van moslims over de hele wereld. In de islam is het de plicht van elke moslim om tenminste een maal in zijn of haar leven te proberen een pelgrimstocht naar Mekka te maken. In dit boek wordt gekeken naar de ontwikkeling van Mekka, en wordt duidelijk de geschiedenis van de islam uitgelegd.
Aan het eind van elk hoofdstuk worden in een apart kader moeilijke woorden of begrippen verklaard.
Achterin het boek is een chronologie van belangrijke gebeurtenissen uit de geschiedenis van Mekka opgenomen.
€ 14.00
HP404 - Jeruzalem
9789054953913
In Jeruzalem kijken we naar de historische en religieuze ontwikkeling van deze fascinerende stad, die zo belangrijk is voor drie grote wereldgodsdiensten - het jodendom, het christendom en de islam. Met behulp van kleurenfoto’s worden bepaalde tradities, festivals en legenden die verbonden zijn met Jeruzalem, en voorbeelden van de kunst en architectuur van de stad, in beeld gebracht.
Aan het eind van elk hoofdstuk worden in een apart kader moeilijke woorden of begrippen verklaard. Achterin het boek is een chronologie van belangrijke gebeurtenissen uit de geschiedenis van Jeruzalem opgenomen.
€ 14.00
HP405 - Amritsar
9789054954798
In De heilige stad Amritsar wordt geschetst hoe deze belangrijke sikh-stad in de Indiase deelstaat Punjab is uitgegroeid van een plaats met een `wondervijver' tot het centrum van de sikhs met zijn prachtige Gouden Tempel.
In het boek staan legendes en verhalen over goeroes, de Maharadja en andere mensen die een rol hebben gespeeld bij het ontstaan en de ontwikkeling van Amritsar. De heilige stad van de sikhs is meermalen geplunderd en verwoest, maar telkens weer opnieuw opgebouwd en uiteindelijk uitgegroeid tot een modern en welvarend handelscentrum.
€ 14.00
HP406 - Kyoto
9789054954804
Kyoto, de hoofdstad van de vrede, was meer dan duizend jaar de hoofdstad van Japan. Het was het centrum van het oude shintosme en de bakermat van het Japanse boeddhisme. De oude stad was en is nog steeds het belangrijkste culturele centrum van Japan. Kyoto is nu weliswaar een drukke moderne stad, maar er staan nog steeds meer dan 2000 tempels, heiligdommen en kerken en je vindt er de mooiste tuinen van Japan.
In het boek staan veel mooie fotos en kaartjes ter verduidelijking van de teksten over de culturele en religieuze tradities van de stad die jaarlijks vele duizenden pelgrims trekt. Aan de hand van tempels en heiligdommen, literatuur en architectuur, legendes en verhalen, feesten en festivals leert de lezer de heilige maar ook zeer levendige stad kennen.
€ 14.00
CNSHPL0A0 - Heilige plaatsen (serie 3d.)
Jeruzalem - Mekka - Rome
€ 37.80
HP408 - Ilasa
9789054951414
De heilige stad Lhasa gaat over de hoofdstad van Tibet, een belangrijk boeddhistisch centrum en een van de meest fascinerende en mysterieuze plaatsen op aarde. Het is eeuwenlang de woonplaats geweest van de Dalai Lama, Tibets geestelijk en wereldlijk leider. Na de Chinese inval in Tibet vluchtte hij naar India. Maar voor de Dalai Lama en zijn volgelingen is Lhasa nog steeds het symbool van hun geloof en van hun culturele identiteit.
Het boek voert de lezer niet alleen naar Lhasa, maar ook naar plekken in India en Nepal die een belangrijke rol gespeeld hebben bij het ontstaan en de verbreiding van het boeddhisme. Er wordt aandacht besteed aan de leer van Boeddha, aan de heilige boeddhistische teksten en aan boeddhistische gebouwen. Er wordt iets verteld over de manier waarop boeddhisten hun geloof belijden, over het kloosterleven en over boeddhistische feesten en plechtigheden.
€ 14.00
CONTACT | RETAIL-INFO | ALGEMENE VOORWAARDEN
Prijswijzigingen, spel- en/of typfouten voorbehouden
© 1998-2018 Ars Scribendi Uitgeverij bv