Informatief lezen

De informatieve boeken van Corona zijn onderverdeeld in series voor verschillende interessegebieden en leeftijdsgroepen. Door één of meer interessegebieden en/of leeftijdsgroepen aan te vinken krijgt u een overzicht van alle series die daartoe behoren.
Sommige leesseries vormen samen reeksen. Als u in het verticale menu links een reeks kiest, verschijnen alleen die series in beeld die tot de gekozen reeks behoren.

Bestellen
Wilt u een boek of een serie bestellen, dan kunt u dit direct in uw winkelwagen plaatsen en verder kijken. Als u uw keuze(s) hebt gemaakt kunt u uw bestelling, na het invullen van uw persoonsgegevens, versturen. Maak daarvoor in het menu de keuze Bestellen en vervolgens Bestelling versturen.

Hoe wordt ... gemaakt? (MED)

Deze serie behoort tot het interessegebied: Techniek & wetenschap
Leeftijdsindicatie: van 7 t/m 9 jaar.

Met het lezen van de serie Hoe wordt ... gemaaktkrijgen kinderen een kijk in de productie van voorwerpen die ze vaak gebruiken. Het productieproces van verschillende producten wordt in stappen uitgelegd. Zo wordt het duidelijk hoe een grondstof via bijvoorbeeld fabrieken, ontwerpers, pakhuizen, vrachtschepen en winkels bij hen in huis terecht komt als een uiteindelijk product.

Deze serie maakt deel uit van de reeks Mijn Eerste Docu-boek en biedt meer dan 250 boeken voor informatief lezen. De series zijn voor startende lezers de beste basis voor het maken van leeskilometers, woordenschatontwikkeling, informatieverwerking en voor het houden van de eerste boekpresentaties bij de verschillende onderwerpen van Wereld Oriëntatie.

 

De boeken zijn populair door hun heldere kijk op de onderwerpen en het toegankelijke taalgebruik. De boeken zijn geschikt om zélf te lezen in groep 4 en 5, en voor betere lezers in groep 3. 

Kenmerken Mijn Eerste Docu-boek:

  • Meer dan 250 boeken over uiteenlopende onderwerpen
  • Voor lezers in groep 4 en 5 (in Vlaanderen: 2e en 3e leerjaar)
  • Uitermate geschikt voor zwakkere lezers
  • Minder bekende woorden zijn vetgedrukt en worden achterin het boek uitgelegd.Recensies
Hoe worden boeken gemaakt? (door NBD Biblion)
Hoe worden cornflakes gemaakt? (door NBD Biblion)
Hoe wordt chocola gemaakt? (door NBD Biblion)
Hoe wordt melk gemaakt? (door NBD Biblion)
Hoe worden T-shirts gemaakt? (door NBD Biblion)
Hoe wordt speelgoed gemaakt? (door NBD Biblion)

Hoe wordt ... gemaakt? (MED)


De reeks Mijn eerste docu-boek
De uitgebreide reeks Mijn eerste docu-boek omvat meer dan 25 series met in totaal meer dan 200 boeken voor informatief lezen. 
De boeken zijn geschikt om zélf te lezen in groep 4, en voor goede lezers al in groep 3. Doordat deze informatieboeken geïllustreerd zijn met foto's en doordat de onderwerpen op een neutrale, zakelijke toon worden behandeld, zijn ze ook geschikt voor oudere leeszwakke leerlingen in groep 5 en 6.
De boeken hebben uiteenlopende (informatieve) onderwerpen en door de diversiteit spreken ze elke leerling aan. De leerlingen raken geboeid door de aansprekende onderwerpen, willen meer daarover weten en komen zo tot lezen.
Het lezen van non-fictie draagt - vaak meer dan het lezen van fictie - bij aan de ontwikkeling van woordenschat, kennis van de wereld en informatieverwerking.
Veel series van Mijn eerste docu-boek sluiten prima aan bij het themawerk rond wereldoriënterende onderwerpen. Daardoor vormen de boeken een goed uitgangspunt voor boekpresentaties, spreekbeurten en werkstukjes. Verder bewijzen ze goede diensten bij projecten! Ook voor de leerkracht bieden de boeken aanvullende informatie bij de behandeling van specifieke onderwerpen.

Gratis klasseposter Mijn eerste docu-boek
Bij de reeks Mijn eerste docu-boek is een poster verkrijgbaar die u in de klas kunt ophangen. Het overzicht van de leesseries en -boeken stimuleert de leerlingen om nog meer boeken uit de reeks te lezen.
De poster heeft A2-formaat en is dubbelzijdig bedrukt. De poster wordt gevouwen verstuurd en is gratis te bestellen (exclusief bijkomende verzendkosten).
titelprijsbestel
MED37 - Hoe wordt ... gemaakt? (serie 6d.)
€ 64.80
MED284 - Hoe worden boeken gemaakt?
9789461751034
- Wie komt er met het idee voor een boek?
- Wat doet een redacteur?
- Hoe wordt een boek gedrukt?
In dit boek lees je alles over het maken van een boek. Het begint met een idee. Hoe een auteur het boek schrijft. Wie de illustraties maakt. Wat een uitgever doet. Hoe het wordt gedrukt. En hoe je uiteindelijk heerlijk kunt lezen.
€ 12.00
MED285 - Hoe worden cornflakes gemaakt?
9789461751041
- Waar worden cornflakes van gemaakt?
- Wat zijn grutten?
- Hoe worden cornflakes verpakt?
In dit boek lees je alles over het maken van cornflakes. Het begint met maïs. Waar en hoe het groeit en hoe het wordt geoogst. Wat er gebeurt voordat die korrels cornflakes zijn geworden. Hoe ze worden verpakt en vervoerd. En hoe jij 's morgens kunt genieten van een lekkere kom cornflakes.
€ 12.00
MED286 - Hoe wordt chocola gemaakt?
9789461751058
- Waar groeien cacaobomen?
- Hoe worden cacaobonen geoogst?
- Hoe wordt melkchocola gemaakt?
In dit boek lees je alles over chocola. Het begint met een cacaoboom. Daar groeien cacobonen aan. Hoe de bonen worden geoogst. Hoe van de bonen chocola wordt gemaakt. Hoe de chocola wordt verpakt en in de winkel terechtkomt. En jij daar zo'n heerlijke reep kunt kopen.
€ 12.00
MED287 - Hoe wordt melk gemaakt?
9789461751065
- Waar komt melk vandaan?
- Wat is pasteuriseren?
- Hoe worden pakken en flessen gevuld met melk?
In dit boek lees je alles over melk. Het begint met een zoogdier. Waarom een zoogdier melk geeft. Waarom mensen graag melk van een koe drinken. Hoe de melk in de zuivelfabriek komt. En hoe jij uiteindelijk een lekker koel glas melk kunt drinken.
€ 12.00
MED288 - Hoe worden T-shirts gemaakt?
9789461751072
- Hoe wordt katoen geoogst?
- Wat is spinnen en weven?
- Hoe wordt van een lap katoen een T-shirt gemaakt?
In dit boek lees je alles over het maken van een T-shirt. Het begint met katoen. Waar het groeit en hoe het wordt geoogst. Wat er allemaal gebeurt voordat het een lap katoen is geworden. Hoe de T-shirts worden verpakt en vervoerd naar alle landen van de wereld. En hoe jij uiteindelijk een fleurig nieuw T-shirt kunt kopen.
€ 12.00
MED289 - Hoe wordt speelgoed gemaakt?
9789461751089
- Hoe wordt plastic gemaakt?
- Wie bedenkt nieuw speelgoed?
- Hoe wordt het speelgoed in elkaar gezet?
In dit boek lees je alles over het maken van plastic speelgoed. Het begint met plastic. Hoe het wordt gemaakt. Hoe nieuw speelgoed wordt bedacht. Hoe het in elkaar wordt gezet. Maar ook hoe het wordt verpakt en vervoerd. Zodat het in de winkel komt te staan en jij het kunt kopen.
€ 12.00
CONTACT | RETAIL-INFO | ALGEMENE VOORWAARDEN
Prijswijzigingen, spel- en/of typfouten voorbehouden
© 1998-2018 Ars Scribendi Uitgeverij bv