Informatief lezen

De informatieve boeken van Corona zijn onderverdeeld in series voor verschillende interessegebieden en leeftijdsgroepen. Door één of meer interessegebieden en/of leeftijdsgroepen aan te vinken krijgt u een overzicht van alle series die daartoe behoren.
Sommige leesseries vormen samen reeksen. Als u in het verticale menu links een reeks kiest, verschijnen alleen die series in beeld die tot de gekozen reeks behoren.

Bestellen
Wilt u een boek of een serie bestellen, dan kunt u dit direct in uw winkelwagen plaatsen en verder kijken. Als u uw keuze(s) hebt gemaakt kunt u uw bestelling, na het invullen van uw persoonsgegevens, versturen. Maak daarvoor in het menu de keuze Bestellen en vervolgens Bestelling versturen.

Met het oog op ... 1

Deze serie behoort tot het interessegebied: Aarde & heelal
Leeftijdsindicatie: van 9 t/m 12 jaar.
In deze serie vind je wat je zou willen en eigenlijk ook zou moeten weten over een aantal verschillende landen. In elk land hebben mensen hun eigen manier van werken, wonen en ontspanning; hun eigen steden en dorpen; en hun eigen geschiedenis en cultuur. Hoe zou het zijn om deze landen te bezoeken? In deze boeken vind je informatie over beroemde mensen, gebouwen, parken en attracties.
titelprijsbestel
MOO301 - Argentinië
9789054956457

Argentinië staat op nummer acht in de ranglijst van grootste landen ter wereld. Het land heeft een lengte van 3700 kilometer en heeft daarom een verscheidenheid aan landschappen en klimaten. Je kunt Argentinië ruwweg opdelen in vier zones - de pampas, de vlaktes in het noordoosten, Patagonië en het Andesgebergte. Meer dan de helft van de bevolking van Argentinië leeft op de grazige pampas.
Behalve deze informatie en nog meer over het land, komen in Met het oog op Argentinië onder andere aan bod: De geschiedenis; Bestuur en economie; Bevolking en leefwijze; De taal; Kunst en vrije tijd; Eten en drinken.

€ 12.00
MOO302 - Egypte
9789054956464
Egypte is een land van piramiden, tempels en mummies - machtige herinneringen aan het verleden. Het hedendaagse Egypte heeft echter vele veranderingen ondergaan sinds de dagen van de koning-goden. In dit boek gaan we op bezoek bij de Egyptenaren en proberen we meer te weten te komen over het Land van de Faraos.
Behalve de geschiedenis en informatie over het land, komen onder andere aan bod: Bestuur en economie; Bevolking en leefwijze; De taal; Kunst en Vrije Tijd; Eten en Drinken.
€ 12.00
MOO303 - Nederland
9789054956600
Nederland is een vlak land met heel veel water. Een groot deel van het land ligt onder de zeespiegel, en er zijn veel rivieren, meren en kanalen. Eeuwenlang zijn de Nederlanders bezig geweest met landwinning. Nederland heeft aan land en water totaal een oppervlakte van 41.532 km. In het noorden en westen grenst het aan de Noordzee, in het oosten aan Duitsland en in het zuiden aan Belgi. Nederland telt twaalf provincies. De bekendste zijn Noord-Holland en Zuid-Holland in het westen, en Utrecht in het midden van het land. In deze provincies vind je ook de meeste grote steden. Laten we eens een kijkje gaan nemen in dit lage land met zijn vele polders.
€ 12.00
MOO304 - Canada
9789054956471
Canada is een prachtig land. Met zn schitterende bergen, vlaktes, watervallen en meren is het een paradijs voor natuurliefhebbers. De natuur is nog grotendeels ongerept, want maar 11 procent van het grondgebied van Canada is ontwikkeld. Er wonen in Canada mensen uit allerlei landen uit de hele wereld. In dit boek kun je van alles te weten komen over de Canadezen en hun verbazingwekkende land, over de geschiedenis, bestuur en economie, de taal, kunst, vrijetijdsbesteding, eten en drinken, en nog veel meer.
€ 12.00
MOO305 - Indonesië
9789054956495

Adembenemende stranden, exotische planten en dieren, batik en de gamelan - Indonesië is een paradijs van natuurlijke schoonheid en fascinerende kunstvormen. Ga mee op deze ontdekkingsreis en maak kennis met het leven van de Indonesische bevolking en het land van de saté en het schaduwpoppentheater.

€ 12.00
MOO306 - Israël
9789054956501

Met de Dode Zee, de rivier de Jordaan en de heilige steden Jeruzalem, Nazareth en Bethlehem is Israël zeer rijk aan historie. Maar het is ook rijk aan natuurschoon en heeft een heerlijk subtropisch klimaat. Dankzij dat klimaat en die rijke historie is het een geliefd vakantieland. Ga mee op verkenning in dit boeiende land, en maak kennis met de bevolking van Israël, de kibboets, klezmer, felafel en nog veel meer.

€ 12.00
MOO307 - België
9789054957324

België is een klein en dichtbevolkt land in het noordwesten van Europa, en grenst aan Nederland, Duitsland, Luxemburg en Frankrijk. In dit boek komen onder andere aan bod de geschiedenis van België, het bestuur, de manier van leven, de taal, kunst en vrije tijd, eten en drinken, en natuurlijk de rol van Brussel als hoofdstad van de Europese Unie.

€ 12.00
MOO308 - Marokko
9789054958819
Marokko is een Afrikaans land, maar de Marokkaanse cultuur is een mengelmoes van Afrikaanse, Europese en Arabische tradities en invloeden. Het land wordt al eeuwenlang geregeerd door machtige koningen. In 1956 werd Marokko onafhankelijk, en sindsdien wordt een meer open en democratisch bestuur nageleefd. In dit boek maken we kennis met dit fascinerende land, en komen we meer te weten over zijn volk, zijn geschiedenis en zijn leiders.
€ 12.00
CONTACT | RETAIL-INFO | ALGEMENE VOORWAARDEN
Prijswijzigingen, spel- en/of typfouten voorbehouden
© 1998-2018 Ars Scribendi Uitgeverij bv