Informatief lezen

De informatieve boeken van Corona zijn onderverdeeld in series voor verschillende interessegebieden en leeftijdsgroepen. Door één of meer interessegebieden en/of leeftijdsgroepen aan te vinken krijgt u een overzicht van alle series die daartoe behoren.
Sommige leesseries vormen samen reeksen. Als u in het verticale menu links een reeks kiest, verschijnen alleen die series in beeld die tot de gekozen reeks behoren.

Bestellen
Wilt u een boek of een serie bestellen, dan kunt u dit direct in uw winkelwagen plaatsen en verder kijken. Als u uw keuze(s) hebt gemaakt kunt u uw bestelling, na het invullen van uw persoonsgegevens, versturen. Maak daarvoor in het menu de keuze Bestellen en vervolgens Bestelling versturen.

Nuttige planten

Deze serie behoort tot het interessegebied: Natuur & milieu, Mens & maatschappij
Leeftijdsindicatie: van 8 t/m 12 jaar.


De serie Nutt
ige planten belicht verschillende planten uit heel de wereld. Kinderen komen te weten hoe allerlei delen van planten gebruikt worden voor voedsel, voor onderdak, voor medicijnen en voor het maken van gebruiksvoorwerpen.

Na het lezen zal duidelijk zijn dat planten essentieel zijn voor ons dagelijks leven.

De serie spoort kinderen aan om zelf het nut van planten te ontdekken. Met een duidelijk stappenplan aan het eind van elk boek kunnen ze zó aan de slag!

Nuttige planten


Deze serie sluit aan bij kerndoel 40: De leerlingen leren in de eigen omgeving veel voorkomende planten en dieren onderscheiden en benoemen en leren hoe ze functioneren in hun leefomgeving.

Daarbij gaat het vooral om de relatie met de omgeving: mensen beheren gewassen en huisdieren met een bepaald doel.

Daarnaast sluit de serie aan bij kerndoel 44: De leerlingen leren bij producten uit hun eigen omgeving relaties te leggen tussen de werking, de vorm en het materiaalgebruik.

Door te beseffen waar bepaalde zaken van gemaakt zijn, kunnen de leerlingen beter nadenken over de vorm en functie van producten.

Niet in kerndoel 44 genoemd, maar wel belangrijk is het om met leerlingen te praten over het nut en de invloed van producten op de samenleving. Ze gaan daarbij in op de noodzaak en duurzaamheid van producten en op effecten van producten op de omgeving (gebruik, verbruik en hergebruik van grondstoffen en energie; vervuiling bij productie (diverse afvalproducten, verwarming van het oppervlaktewater)). Op dit punt zijn er aanknopingspunten met kerndoel 39 over milieu. (tule.slo.nl)

titelprijsbestel
NP400 - Nuttige planten (serie 4d.)
Deze 4-delige serie maakt duidelijk dat planten essentieel zijn voor ons dagelijks leven:
- voor medicijnen en gezondheid
- voor voedsel
- voor onderdak
- om dingen te maken
€ 46.80
NP401 - Nuttige planten voor medicijnen en gezondheid
9789055664733

Nuttige planten voor medicijnen en gezondheid vertelt hoe planten toepassing vinden in bijv. huidcrèmes en pijnstillers en in de behandeling van ziekten.
Mini-experimenten sporen je er toe aan om je heen te kijken en je af te vragen hoe we planten gebruiken voor medicijnen en gezondheid. Een apart hoofdstuk bespreekt de plant aloë vera en haar toepassingen. Stap-voor-stap instructies vertellen je hoe je je eigen kruidenzalf maakt.

€ 13.00
NP402 - Nuttige planten voor voedsel
9789055664740
Nuttige planten voor voedsel laat je kennis maken met planten die we eten als fruit, groente en nootjes. Maar ook andere planten die gebruikt worden in graanproducten, als specerij of om plantenolie van te maken.
Mini-experimenten sporen je ertoe aan om je heen te kijken en je af te vragen hoe we planten gebruiken voor voedsel. Een apart hoofdstuk over tomaten laat zien dat één plant talloze toepassingen kan hebben. Stap-voor-stap instructies vertellen je hoe je je eigen zongedroogde tomaten maakt.
€ 13.00
NP403 - Nuttige planten voor onderdak
9789055664764
Nuttige planten voor onderdak vertelt hoe we huizen en andere onderkomens kunnen bouwen met hout, bladeren en stro van planten.
Mini-experimenten sporen je ertoe aan om je heen te kijken en je af te vragen hoe we planten gebruiken voor onderdak. Een apart hoofdstuk bespreekt de eik en zijn vele toepassingen. Stap-voor-stap instructies vertellen je hoe je zelf een hutmaquette bouwt.
€ 13.00
NP404 - Nuttige planten om dingen te maken
9789055664757

Nuttige planten om dingen te maken vertelt hoe we van planten bijv. meubels, papier, touw, stoffen en rubber banden vervaardigen.
Mini-experimenten sporen je ertoe aan om je heen te kijken en je af te vragen hoe we planten gebruiken om dingen te maken. Een apart hoofdstuk bespreekt bamboe en zijn toepassingen. Stap-voor-stap instructies vertellen je hoe je zelf papier maakt.

€ 13.00
CONTACT | RETAIL-INFO | ALGEMENE VOORWAARDEN
Prijswijzigingen, spel- en/of typfouten voorbehouden
© 1998-2018 Ars Scribendi Uitgeverij bv