Informatief lezen

De informatieve boeken van Corona zijn onderverdeeld in series voor verschillende interessegebieden en leeftijdsgroepen. Door één of meer interessegebieden en/of leeftijdsgroepen aan te vinken krijgt u een overzicht van alle series die daartoe behoren.
Sommige leesseries vormen samen reeksen. Als u in het verticale menu links een reeks kiest, verschijnen alleen die series in beeld die tot de gekozen reeks behoren.

Bestellen
Wilt u een boek of een serie bestellen, dan kunt u dit direct in uw winkelwagen plaatsen en verder kijken. Als u uw keuze(s) hebt gemaakt kunt u uw bestelling, na het invullen van uw persoonsgegevens, versturen. Maak daarvoor in het menu de keuze Bestellen en vervolgens Bestelling versturen.

Vakpublicaties

Deze serie behoort tot het interessegebied: Diversen
Leeftijdsindicatie: van 14 t/m 99 jaar.
titelprijsbestel
BVAK101 - Leesbeesten en boekenfeesten
9789076830919
Kinder- en jeugdboeken ontspannen, informeren, ontroeren en zetten aan tot fantaseren. Dit boek maakt duidelijk hoe jonge lezers in de ban van boeken komen.
Met verhelderende, actuele voorbeelden en citaten belicht de auteur alle genres en biedt een grote hoeveelheid tips voor iedereen die met kinderboeken werkt.
Leesbeesten en boekenfeesten is een indrukwekkend volledig standaardwerk. Het benadert jeugdliteratuur op een gebruiksvriendelijke en onderhoudende manier.
Specialisten en onderwijsmensen, maar ook ouders of gewoon geïnteresseerden: iedereen kan met dit boek aan de slag!
€ 29.95
BVAK104 - Jeugdliteratuur bestaat niet
9789080793309
Dat de jeugdliteratuur de laatste dertig jaar buitengewoon sterk in ontwikkeling is, zal niemand meer betwisten. Zo lezen steeds meer volwassenen kinderboeken, die als kenmerk een ‘dubbele geadresseerdheid’ hebben, dat wil zeggen zowel jong en oud aanspreken. Inhoud en literaire vormgeving laten heel verschillende lees- en leefervaringen toe, waardoor de traditionele scheiding tussen literatuur voor kinderen aan de ene, en die voor volwassenen aan de andere kant, wordt doorbroken. Steeds vaker is sprake van cross-overs: literatuur waarbij leeftijd er niet of nauwelijks nog toe doet.
€ 30.00
BVAK106 - Literatuur en fictie
9789054835271
Een praktisch handboek vol theoretische achtergronden en praktische suggesties voor (jeugd)literatuuronderwijs in vmbo, havo en vwo.

Ieder deel neemt de doelen van het fictie- of literatuuronderwijs als vertrekpunt en beschrijft vervolgens hoe er aan die doelen gewerkt kan worden. Deze didactische paragrafen worden geïllustreerd met lesvoorbeelden en lessuggesties.

Het boek is in de eerste plaats bedoeld voor leraren in opleiding en voor zij-instromers. Maar ook ervaren docenten vinden er praktische informatie, zoals overzichten van titels van (jeugd)boeken en films, verwijzingen naar websites met actuele informatie, tips en aandachtspunten voor secties die afspraken willen maken over het leesdossier, toetsing, of de organisatie van het gehele curriculum.
€ 24.50
BVAK107 - Organiseer je informatie
9789054839545
Dit basisboek voor het toegankelijk maken van materiaal is in de eerste plaats geschreven voor studenten van de HBO-opleidingen tot informatiespecialist en van GO opleidingen. Webmasters, enterprise content managers, document managers, informatiespecialisten, kenniswerkers en anderen die zich bezig houden met het aanbieden van ongestructureerde informatie vinden in dit boek een handreiking om informatie effectief op inhoud te organiseren en vlot toegankelijk te maken voor hun gebruikers.Organiseer je informatie kan worden beschouwd als een opvolger van het boek Woordsystemen uit 2000. Dit boek is echter meer: een compleet nieuwe uitgave waarin alle hedendaagse relevante methoden aan de orde komen.
€ 32.50
CONTACT | RETAIL-INFO | ALGEMENE VOORWAARDEN
Prijswijzigingen, spel- en/of typfouten voorbehouden
© 1998-2020 Ars Scribendi Uitgeverij bv