LeesplaneetBij goed adaptief onderwijs hoort adaptief en gepersonaliseerd leesonderwijs. Leesplaneet.nl is een online lezenplatform dat leerkrachten en leerlingen inzicht biedt in leesgedrag en leesvorderingen, waardoor steeds persoonlijker leesonderwijs mogelijk wordt. Leesplaneet.nl biedt honderden boeken online, te lezen op elke device. Dit maakt interessante nieuwe toepassingen mogelijk: gebruik op het digibord (bijvoorbeeld in kleuter- en onderbouw of bij een thema), tabletlezen door alle leerlingen, verrijking met tools als uitleg bij moeilijke woorden en na school verder lezen met toegang thuis.

Bekijk de demo of de video, of volg een webinar en ontdek de mogelijkheden.Uitgebreide analyses voor de leerkracht, lees coördinator en schoolleider

Hoe persoonlijker uw leesonderwijs en aanbod van boeken, hoe beter uw leerlingen scoren op technisch lezen, begrijpend lezen en leesplezier. Met Leesplaneet krijgt u op ieder moment inzicht in het leesgedrag van elke leerling en past u eenvoudig uw onderwijs aan naar de behoefte van de leerling. Gelezen boeken, begonnen boeken, favoriete boeksoorten, aangeklikte woorden, AVI-niveaus, leesduur, aantal gelezen pagina’s... Zo slaan we de weg in naar adaptiever leesonderwijs!

Streaming lezen mét extra’s
De online leesboeken (AVI-boeken, jeugdboeken, informatieboeken en prentenboeken) kunnen op elke device gelezen worden, óók thuis.
Vóór het lezen is er voorkennisactivering door:
- aandacht voor boekkeuze;
- korte informatieve filmpjes bij infoboeken;
- aandacht voor moeilijke woorden;
- woordwebs.

Tijdens het lezen:
- krijgen kinderen uitleg bij moeilijke woorden;
- zetten zij met 1 druk op de knop de tekst om in een dyslexievriendelijk lettertype;
- bedienen zij de instelbare voorleesstem;
- zetten ze de bijwijzer of karkaokefunctie aan.

Na het lezen zijn er diverse activiteiten, zoals:
- een spreekbeurt voorbereiden;
- vragen over het boek beantwoorden;
- je mening geven, en
- het eigen leeslogboek, leesgedrag en leesvordering interpreteren. 

Breed aanbod
Initiatiefnemer Ars Scribendi, uitgever van de informatieve Corona-kinderboeken, biedt op Leesplaneet.nl niet alleen de eigen boeken aan, maar ook kinderboeken van andere uitgevers, waaronder de AVI-boeken van uitgeverij Maretak. Hieronder zijn ook boeken specifiek voor zwakke lezers én voor betere lezers!

Licenties
Licenties kunnen worden afgesloten per leerling, uitgaande van een basisbedrag per school per leerjaar. U kunt kiezen uit verschillende biebs, met of zonder analysetools, met toegang tot lezen thuis en een geïntegreerd biebuitleensysteem voor de fysieke boeken in uw mediatheek. Voor iedere school is er de gewenste leesoplossing.

Oordeel zelf
Neem nu een gratis proeflicentie en probeer twee maanden vrijblijvend met uw hele school alle functionaliteiten van Leesplaneet. Groei mee met de nieuwe functies naar steeds persoonlijker leesonderwijs.


Meer weten?
Wilt u meer informatie over Leesplaneet.nl? Stuur een e-mail naar info@leesplaneet.nl, bekijk de demo op de website, of neem deel aan een van de gratis webinars.

CONTACT | RETAIL-INFO | ALGEMENE VOORWAARDEN
Prijswijzigingen, spel- en/of typfouten voorbehouden
© 1998-2020 Ars Scribendi Uitgeverij bv