Informatief lezen

De informatieve boeken van Corona zijn onderverdeeld in series voor verschillende interessegebieden en leeftijdsgroepen. Door één of meer interessegebieden en/of leeftijdsgroepen aan te vinken krijgt u een overzicht van alle series die daartoe behoren.
Sommige leesseries vormen samen reeksen. Als u in het verticale menu links een reeks kiest, verschijnen alleen die series in beeld die tot de gekozen reeks behoren.

Bestellen
Wilt u een boek of een serie bestellen, dan kunt u dit direct in uw winkelwagen plaatsen en verder kijken. Als u uw keuze(s) hebt gemaakt kunt u uw bestelling, na het invullen van uw persoonsgegevens, versturen. Maak daarvoor in het menu de keuze Bestellen en vervolgens Bestelling versturen.

Onderzoek onze aarde

Deze serie behoort tot het interessegebied: Aarde & heelal, Natuur & milieu
Leeftijdsindicatie: van 9 t/m 11 jaar.

De aarde is een levende planeet, vol met boeiende verschijnselen en processen. Hoe deze processen werken, kunnen kinderen nu heel gemakkelijk zelf onderzoeken! De serie Onderzoek onze aarde biedt namelijk een grote variatie aan simpele, wetenschappelijk verantwoorde proefjes, die zij op school of thuis zelf kunnen doen.

De heldere teksten en verduidelijkende foto’s zorgen ervoor dat de vele proefjes grotendeels zelfstandig uit te voeren zijn. De korte achtergrondinformatie zorgt voor de verbinding met de theorie.

Kortom, een machtig mooie manier om onze aarde te leren kennen.

Onderzoek onze aarde

Een waardevolle serie voor het onderwijs, want met de onderwerpen in deze boeken dek je veel verschillende kerndoelen!

Alle delen sluiten aan bij het volgende kerndoel:

Kerndoel 49: De leerlingen leren over de mondiale ruimtelijke spreiding van bevolkingsconcentraties en godsdiensten, van klimaten, energiebronnen en van natuurlandschappen zoals vulkanen, woestijnen, tropische regenwouden, hooggebergten en rivieren.

Bij dit kerndoel gaat het erom dat kinderen, in de loop van hun basisschoolperiode, een actueel geografisch wereldbeeld opbouwen met behulp van een aantal fundamentele geografische onderwerpen. In deze serie komen de onderwerpen klimaat, water en vulkanen uitgebreid aan bod.

En ook kerndoel 39 komt in meerdere delen terug: De leerlingen leren met zorg om te gaan met het milieu.

De kinderen leren o.a. over het broeikaseffect (tussendoel groep 7 en 8), maar ook over duurzaam gebruik van water.


Klimaat in beweging:

Kerndoel 43: De leerlingen leren hoe je weer en klimaat kunt beschrijven met behulp van temperatuur, neerslag en wind.


Water in beweging:

Kerndoel 42: De leerlingen leren onderzoek doen aan materialen en natuurkundige verschijnselen, zoals licht, geluid, elektriciteit, kracht, magnetisme en temperatuur.

Met behulp van eenvoudige onderzoekjes doen leerlingen kennis op over en ontwikkelen ze inzicht in eigenschappen van licht en temperatuur. Ze leren dat licht zich kan splitsen in kleuren (tussendoel groep 7 en 8). Ze leren dat temperatuur kan zorgen voor verdamping en condensatie (tussendoel groep 5 en 6).


Leven in beweging:

Kerndoel 40: De leerlingen leren in de eigen omgeving veel voorkomende planten en dieren onderscheiden en benoemen en leren hoe ze functioneren in hun leefomgeving.

Kinderen leren wat planten nodig hebben om te kunnen (over)leven. Zij weten dat micro-organismen zorgen voor gisting, bederf en vertering van dode (delen van) organismen en dat planten, dieren, schimmels en bacteriën spelen een rol in voedselkringlopen (tussendoelen groep 7 en 8)

titelprijsbestel
OOA400 - Onderzoek onze aarde (serie 4 delen)
Complete serie, bestaande uit:
- Klimaat in beweging
- Water in beweging
- Leven in beweging
- Aarde in beweging
€ 50.40
OOA401 - Klimaat in beweging
9789463410069
Dit boek gaat over wetenschap op en rond de aarde. Het staat vol spannende wetenschappelijke proefjes over o.a. het weer en het klimaat.
Je leert over de wind, microben en het broeikaseffect.
Maak tot slot je eigen zonnewijzer!
Een weergaloos boek!
€ 14.00
OOA402 - Water in beweging
9789463410076

Dit boek staat vol spannende wetenschappelijke proefjes over water, die je zelf kunt doen.

Je leert over verdamping, neerslag en het transpireren van planten.

Maak tot slot je eigen drinkwater!

Een spetterend leuk boek.

€ 14.00
OOA403 - Leven in beweging
9789463410083

Dit boek staat vol spannende wetenschappelijke proefjes om zelf te doen. Ze hebben allemaal te maken met dierlijk en plantaardig leven.

Je leert over fossielen, mineralen en de kringloop van het plantenleven.

Tot slot ga je op zoek naar bacteriën in je eigen mond!

Dus, wat je noemt, een levendig boek!

€ 14.00
OOA404 - Aarde in beweging
9789463410090

Dit is een boek vol spannende wetenschappelijke proefjes om zelf te doen. Ze hebben allemaal te maken met de veranderingen die de aarde voortdurend ondergaat.

Je leert over gletsjers, tsunami’s en erosie.

Creëer tot slot je eigen vulkaanuitbarsting!

Best een heftig boek dus!

€ 14.00
CONTACT | RETAIL-INFO | ALGEMENE VOORWAARDEN
Prijswijzigingen, spel- en/of typfouten voorbehouden
© 1998-2020 Ars Scribendi Uitgeverij bv