Informatief lezen

De informatieve boeken van Corona zijn onderverdeeld in series voor verschillende interessegebieden en leeftijdsgroepen. Door één of meer interessegebieden en/of leeftijdsgroepen aan te vinken krijgt u een overzicht van alle series die daartoe behoren.
Sommige leesseries vormen samen reeksen. Als u in het verticale menu links een reeks kiest, verschijnen alleen die series in beeld die tot de gekozen reeks behoren.

Bestellen
Wilt u een boek of een serie bestellen, dan kunt u dit direct in uw winkelwagen plaatsen en verder kijken. Als u uw keuze(s) hebt gemaakt kunt u uw bestelling, na het invullen van uw persoonsgegevens, versturen. Maak daarvoor in het menu de keuze Bestellen en vervolgens Bestelling versturen.

Uitvindingen en vooruitgang!

Deze serie behoort tot het interessegebied: Geschiedenis, Techniek & wetenschap
Leeftijdsindicatie: van 9 t/m 11 jaar.
Computers, telefoons, televisies en vliegtuigen zijn niet meer weg te denken uit ons leven. Maar dat is niet altijd zo geweest. In deze mooie reeks lezen kinderen alles over uitvinders, wetenschappers, experimenten en ondernemers die hebben bijgedragen aan deze invloedrijke uitvindingen. Mooie foto’s en duidelijke teksten vertellen hoe dat is gegaan. Naast de geschiedenis wordt ook uitgelegd hoe de techniek achter de uitvindingen werkt en waarom deze zo belangrijk voor ons zijn.
titelprijsbestel
CNSUEV0A0 - Uitvindingen en vooruitgang! (serie, 4 delen)
7436956522557
Deze 4-delige serie bevat de titels: De uitvinding van de televisie, De uitvinding van de telefoon, De uitvinding van de computer en De uitvinding van het vliegtuig.
€ 57.60
CNBUEV002 - De uitvinding van de computer
9789463415170
Computers zijn overal om ons heen. Ze zijn niet meer weg te denken uit ons leven. Dat was vijftig jaar geleden wel anders. In dit boek vind je alles over uitvinders, wetenschappers en ondernemers die hebben bijgedragen aan de computer zoals wij die nu kennen. Je leest bijvoorbeeld over Charles Babbage, Ada Lovelace en Steve
Jobs.
Ontdek de geschiedenis van een van de belangrijkste en invloedrijkste uitvindingen van onze tijd: de computer. Je leest hoe computers zich door de jaren heen hebben ontwikkeld: van de eerste rekenmachines en reusachtige apparaten tot smartphones en tablets van nu. Mooie foto’s en duidelijke teksten vertellen je hoe dat is gegaan. Ook wordt uitgelegd hoe computers werken en hoe belangrijk ze nu voor ons zijn.
€ 16.00
CNBUEV003 - De uitvinding van de telefoon
9789463415187
Een telefoon op zak hebben vinden we nu heel gewoon, maar ooit was dat wel anders. Als je iemand iets wilde vertellen, moest je naar die persoon toe of hem een brief schrijven. In dit boek vind je alles over uitvinders en wetenschappers die hebben bijgedragen aan de telefoon zoals wij die nu kennen. Je leest bijvoorbeeld over Bell,
Morse en Marconi.
Ontdek de geschiedenis van een van de belangrijkste en invloedrijkste uitvindingen van onze tijd: de telefoon. Je leest hoe communicatiemiddelen door de jaren heen zijn veranderd: van de postkoets en Pony Express tot de telegraaf en smartphones. Mooie foto’s en duidelijke teksten vertellen je hoe dat is gegaan en welke ontdekkingen daarvoor nodig waren. Ook wordt uitgelegd hoe telefoons werken en hoe belangrijk ze nu voor ons zijn.
€ 16.00
CNBUEV004 - De uitvinding van de televisie
9789463415194
Een leven zonder televisie is voor ons bijna niet voor te stellen. De meeste mensen kijken iedere dag televisie. Maar dat is niet altijd zo geweest. In dit boek vind je alles over uitvinders en wetenschappers die hebben bijgedragen aan de televisie zoals je die nu kent. Je leest over de allereerste televisie-uitzending, de grootste televisie ter wereld en hd-tv’s.
Ontdek de geschiedenis van een van de belangrijkste en invloedrijkste uitvindingen van onze tijd: de televisie. Je leest hoe de televisie zich heeft ontwikkeld door de jaren heen: van mechanisch naar analoog en digitaal. Mooie foto’s en duidelijke teksten vertellen je hoe dat is gegaan en wat daarvoor nodig was. Ook wordt uitgelegd hoe
televisies werken en hoe belangrijk beeld en geluid voor ons zijn, nu en in de toekomst.
€ 16.00
CNBUEV001 - De uitvinding van het vliegtuig
9789463415163
Vliegen heeft iets magisch. Mensen hebben er altijd van gedroomd. In het begin van de 20e eeuw kwam die droom uit. In dit boek vind je alles over uitvinders, experimenten en wetenschappers die hebben bijgedragen aan de luchtvaart en vliegtuigen zoals wij die nu kennen. Je leest bijvoorbeeld over Leonardo da Vinci, de eerste vlucht van de gebroeders Wright en Charles Lindbergh, die als eerste over de Atlantische Oceaan vloog.
Ontdek de geschiedenis van een van de belangrijkste en invloedrijkste uitvindingen van onze tijd: het vliegtuig. Je leest hoe de luchtvaart en vliegtuigen zich door de jaren heen hebben ontwikkeld: van ornithopter en Wright Flyer tot supersonische Concorde en Airbus A380. Mooie foto’s en duidelijke teksten vertellen je hoe dat is gegaan. Ook wordt uitgelegd hoe vliegtuigen vliegen en hoe belangrijk vliegen tegenwoordig voor ons is.
€ 16.00
CONTACT | RETAIL-INFO | ALGEMENE VOORWAARDEN
Prijswijzigingen, spel- en/of typfouten voorbehouden
© 1998-2020 Ars Scribendi Uitgeverij bv