Informatief lezen

De informatieve boeken van Corona zijn onderverdeeld in series voor verschillende interessegebieden en leeftijdsgroepen. Door één of meer interessegebieden en/of leeftijdsgroepen aan te vinken krijgt u een overzicht van alle series die daartoe behoren.
Sommige leesseries vormen samen reeksen. Als u in het verticale menu links een reeks kiest, verschijnen alleen die series in beeld die tot de gekozen reeks behoren.

Bestellen
Wilt u een boek of een serie bestellen, dan kunt u dit direct in uw winkelwagen plaatsen en verder kijken. Als u uw keuze(s) hebt gemaakt kunt u uw bestelling, na het invullen van uw persoonsgegevens, versturen. Maak daarvoor in het menu de keuze Bestellen en vervolgens Bestelling versturen.

Wereld vol feesten (PRB)

Deze serie behoort tot het interessegebied: Mens & maatschappij, Kunst & cultuur
Leeftijdsindicatie: van 5 t/m 8 jaar.
Deze serie laat kinderen kennismaken met een aantal feesten die in verschillende delen van de wereld gevierd worden. De kinderen leren dat sommige feesten een godsdienstige achtergrond hebben en dat andere feesten weer worden gevierd vanwege belangrijke mensen die hebben geleefd. Ook wordt uitgelegd hoe de feesten worden gevierd, en waarom ze zo worden gevierd. Deze serie maakt kinderen bewust van de culturele achtergronden van feesten en van cultuurverschillen.

Recensies
Kerstmis (door NBD Biblion)
Chinees Nieuwjaar (door NBD Biblion)
Divali (door NBD Biblion)
Ramadan en Suikerfeest (door NBD Biblion)
Chanoeka (door NBD Biblion)

Wereld vol feesten (PRB)


De Prikbord-reeks
Er gaat voor beginnende lezers van 5 tot 8 jaar een wereld open met de boekenseries van de Prikbord-reeks.
Van voorgelezen worden via bladeren komen de kinderen tot zelf lezen over allerlei onderwerpen. Daarmee vergroten ze hun kennis van de wereld en ontwikkelen ze hun interesses. De Prikbord-boeken worden geprezen om de integratie van tekst en beeld (de verhouding beeld-tekst is 80 : 20%) en het toegankelijke taalgebruik. Alle boeken bevatten achterin een woordenlijst en gerichte weblinks.
De boekenseries zijn bovendien uitstekend te gebruiken voor gesprekken of spreekbeurtjes rond wereldoriënterende onderwerpen of als verklarend materiaal naast de lesstof. Gebruik de boeken bij thema's als het weer, het milieu, beroepen, levende en niet-levende wezens, verschillen en overeenkomsten tussen mensen enz. Voor leerkrachten bieden de boeken aanvullende informatie bij de behandeling van specifieke onderwerpen.

Gratis klasseposter Prikbord
Bij de Prikbord-reeks is een poster verkrijgbaar die u in de klas kunt ophangen. Het overzicht van de leesseries en -boeken stimuleert de leerlingen om nog meer boeken uit de reeks te lezen.
De poster heeft A2-formaat en is dubbelzijdig bedrukt. De poster wordt gevouwen verstuurd en is gratis te bestellen (exclusief bijkomende verzendkosten).
titelprijsbestel
PRB31 - Wereld vol feesten (serie 5d.)
€ 49.50
PRB192 - Kerstmis
9789461751959

Wat zingen mensen als het Kerstmis is? Lees dit boek om te ontdekken op welke manieren Kerstmis wordt gevierd.
De boeken in de serie Wereld vol feesten laten kinderen kennismaken met een aantal feesten die over de hele wereld bekend zijn. Met eenvoudige teksten en prachtige foto’s wordt laten zien hoe de feesten over de hele wereld worden gevierd. In Kerstmis leren de kinderen meer over de geboorte van Jezus en waarom Kerstmis tegenwoordig gevierd wordt.

€ 11.00
PRB193 - Chinees Nieuwjaar
9789461751966
Welke kleur brengt volgens Chinezen geluk? In dit boek lees je over de verschillende manieren waarop het Chinese Nieuwjaar wordt gevierd.
De boeken in de serie Wereld vol feesten laten kinderen kennismaken met een aantal feesten die over de hele wereld bekend zijn. Met eenvoudige teksten en prachtige foto’s wordt laten zien hoe de feesten over de hele wereld worden gevierd. In Chinees Nieuwjaar leren kinderen hoe Chinezen in China, Taiwan en in andere Chinese gemeenschappen op de wereld het Chinese Nieuwjaar vieren.
€ 11.00
PRB194 - Divali
9789461751973
Wat doen mensen tijdens het hindoe-feest Divali? In dit boek lees je over de verschillende manieren waarop Divali wordt gevierd.
De boeken in de serie Wereld vol feesten laten kinderen kennismaken met een aantal feesten die over de hele wereld bekend zijn. Met eenvoudige teksten en prachtige foto’s wordt laten zien hoe de feesten over de hele wereld worden gevierd. In Divali lezen de kinderen het verhaal van Rama en Sita, en komen ze te weten waarom Divali tegenwoordig wordt gevierd.
€ 11.00
PRB195 - Ramadan en Suikerfeest
9789461751980

Wanneer kunnen mensen eten tijdens de Ramadan? Lees in dit boek over de Ramadan en het Suikerfeest.
De boeken in de serie Wereld vol feesten laten kinderen kennismaken met een aantal feesten die over de hele wereld bekend zijn. Met eenvoudige teksten en prachtige foto’s wordt laten zien hoe de feesten over de hele wereld worden gevierd. In Ramadan en Suikerfeest leren kinderen wat er tijdens de Ramadan gebeurt en waarom het Suikerfeest tegenwoordig gevierd wordt.

€ 11.00
PRB196 - Chanoeka
9789461751997
Waarom steken mensen kaarsen aan tijdens het joodse feest Chanoeka? In dit boek kun je lezen op welke manieren Chanoeka wordt gevierd.
De boeken in de serie Wereld vol feesten laten kinderen kennismaken met een aantal feesten die over de hele wereld bekend zijn. Met eenvoudige teksten en prachtige foto’s wordt duidelijk hoe de feesten over de hele wereld worden gevierd. In Chanoeka leren kinderen meer over Chanoeka en waarom dit feest tegenwoordig, ook in ons land, wordt gevierd.
€ 11.00
PRB31K - Wereld vol feesten (serie 5 dln. + KES)
€ 64.50
CONTACT | RETAIL-INFO | ALGEMENE VOORWAARDEN
Prijswijzigingen, spel- en/of typfouten voorbehouden
© 1998-2020 Ars Scribendi Uitgeverij bv